Top 7 snelste treinen ter wereld

Er zijn veel prominente hogesnelheidstreinen in de wereld, maar welke zijn de snelste? Hier is een blik op de top 10 snelste treinen ter wereld.

Shanghai Maglev
De Shanghai Maglev staat bovenaan de lijst met zijn maximale operationele snelheid van 430 km/u en een gemiddelde snelheid van 251 km/u. De Maglev werd in april 2004 in gebruik genomen.

Hij rijdt op de 30,5 km lange Shanghai Maglev Line, de eerste commercieel geëxploiteerde hogesnelheidslijn met magnetische levitatie, die zich uitstrekt van Longyang Road Station van metrolijn 2 en eindigt bij Shanghai Pudong International Airport.

Shanghai Maglev is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Shanghai Maglev Transportation Development Co. (SMTDC). De trein is gebouwd door een joint venture van Siemens en ThyssenKrupp.

Harmony CRH 380A
De Harmony CRH 380A, met een maximale dienstsnelheid van 380 km/u, is momenteel de op één na snelste trein ter wereld.

De elektrische trein heeft een record gevestigd met een snelheid van 486,1 km/u tijdens zijn proefrit op de intercity hogesnelheidslijn Shanghai-Hangzhou in december 2010.

De CRH 380A werd in oktober 2010 in gebruik genomen. Hij rijdt van Beijing naar Shanghai en verzorgt een dagelijkse dienst op het traject Wuhan – Guangzhou.

De trillingsvrije trein is gebouwd door CSR Qingdao Sifang Locomotive & Rolling Stock. Zijn hoge ontwerpsnelheid is het resultaat van onderzoek dat aan verschillende Chinese universiteiten werd uitgevoerd.

AGV Italo
AGV Italo is de eerste trein in de AGV-serie die in april 2012 in gebruik is genomen. Hij heeft een maximale dienstsnelheid van 360 km/u.

De trein is uitgerust met een tractiesysteem dat in april 2007 een record snelheid van 574,8 km/u brak.

AGV Italo wordt beschouwd als de modernste trein van Europa en is gebouwd door Alstom. De trein rijdt momenteel op de corridor Napoli – Roma – Firenze – Bologna – Milano.

De trein voldoet aan de Europese TSI-interoperabiliteitsnorm, die betrekking heeft op veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid, gezondheid, milieubescherming en technische compatibiliteit.

Siemens Velaro E / AVS 103
Velaro E, in Spanje AVE S 103 genoemd, is de snelste in serie geproduceerde hogesnelheidstrein ter wereld. Tijdens zijn testritten in Spanje haalde hij een topsnelheid van ongeveer 400 km/u.

De trein heeft een operationele snelheid van 350 km/u.

De trein werd besteld door de Spaanse nationale spoorwegen Renfe, en rijdt op de lijn Barcelona-Madrid. Hij werd in juli 2005 geleverd en werd in juni 2007 in gebruik genomen.

Het ontwerp van de meervoudige trein is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen van het succesvolle ICE 3-treinstel dat voor Deutsche Bahn is ontworpen.

Talgo 350 (T350)
De Talgo 350, die aanvankelijk onder de naam RENFE AVE Class 10 in dienst werd gesteld, haalde tijdens zijn proefrit een maximumsnelheid van 365 km/u. De trein heeft een maximale dienstsnelheid van 350 km/u.

De T350 is ontwikkeld door Patentes Talgo (Tren Articulado Ligero Goicoechea Oriol) en geproduceerd door Patentes Talgo in samenwerking met Bombardier Transportation.

De trein, die algemeen bekend staat als El Pato (wat eend betekent in het Spaans), rijdt sinds 2005 op het traject Madrid-Zaragoza-Lleida van de lijn Madrid-Barcelona in Spanje. Momenteel rijden er meer dan 46 treinen van deze serie in het land.

E5 Shinkansen Hayabusa
De E5 Shinkansen Hayabusa-treinen, die in maart 2011 in dienst kwamen, met een aanvankelijke maximumsnelheid van 300 km/u, rijden nu op de Tohoku Shinkansen-lijn met een maximumsnelheid van 320 km/u.

De trein is momenteel de snelste in Japan en haalde tijdens tests een snelheid van ongeveer 400 km/u.

De trein is gebouwd door Kawasaki Heavy Industry (KHI) en Hitachi, terwijl East Japan Railway Company (JR East) de exploitant is.

De trein is uitgerust met een volledig actief veersysteem (FSA), dat de trillingen van de bewegende draaistellen vermindert, en een 15 m lange neus die de geluidshinder in tunnels vermindert.

Alstom Euroduplex
De door Alstom gebouwde Euroduplex is de derde generatie van de TGV Duplex, die in december 2011 in dienst is genomen. De treinen uit deze serie zijn naar verluidt de enige interoperabele dubbeldeks hogesnelheidstreinen die met een snelheid van 320 km/u op de Europese netwerken kunnen rijden.

De Euroduplex werd aanvankelijk geïntroduceerd op de hogesnelheidslijn Rijn-Rhône LGV. De trein kan 1.020 passagiers vervoeren (meervoudige eenheden), in vergelijking met de TGV Duplex die ongeveer 512 passagiers vervoert.

De Euroduplex-treinen zijn ontworpen voor gebruik op de Franse, Duitse, Zwitserse en Luxemburgse spoorwegnetten. Ze zijn uitgerust met tractiesystemen die zijn aangepast aan de verschillende elektrische stromen die in Europa worden gebruikt.

Sommige treinen van de serie zullen ook in Spanje kunnen rijden.